کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

پرداخت چگونه ناروا محسوب می شود

خانه > دعاوی حقوقی  > پرداخت چگونه ناروا محسوب می شود

پرداخت چگونه ناروا محسوب می شود

پرداخت ناروا | پرداخت چگونه ناروا محسوب می شود | ایفای ناروا |شرایط ایفای ناروا

پرداخت چگونه ناروا محسوب می شود؟!

تادیه مال وقتی ایفای ناروا جلوه می کند که پرداخت کننده هیچ دینی اعم از دیون مدنی و طبیعی به گیرنده نداشته باشد. این به معنای آن است که رابطه دینی میان گیرنده و پرداخت کننده موهوم و نا واقعی است و بر اساس صحیحی بنا نهاده نشده است.
نظیر آنچه پیش از این دیدیم که اگر کسی دین موجل خود را به صورت کنونی بپردازد مطابق ماده ۱۱۸۶ قانون مدنی فرانسه حق رجوع او از بین خواهد رفت چرا که در واقع دین وجود داشته است البته چنین تفسیری از هستی و فقدان دین از جهتی شاید بسیار انتزاعی و عینی می باشد.

 

پرداخت ناروا | وکیل حقوقی | موسسه حقوقی

 

 

چرا که این شرایط استنباط از واقع است روایت با همان تفسیر شود اگرچه معیار ما در این مورد شاید تا میزانی همراه با تسامح به نظر آید در هر صورت وجود دین از بدیهیات هر پرداخت مشروعی است و بدون آن هیچ گونه پرداختی معنا نمی یابد چرا که فقط با احراز چنین شرطی است که مالکیت گیرنده بر مال ناروا و خارج از قلمرو های دفاع مشروع قلمداد می شود پس اگر کسی خود را مدیون پندارد و آن را تادیه کند یا بعداً مشخص گردد که او دینی نداشته است می تواند آنچه را که پرداخت کرده است مسترد دارد .

 

موسسه حقوقی حامی ارائه دهنده کلیه خدمات حقوقی ، وکیل حقوقی و …. با ما در تماس باشید

 

فقدان دین مصادیقی دارد از جمله آن که اصولاً تعهدی وجود نداشته است چنان که گفتیم اگر پرداخت مبتنی بر مراحل غیر قانخونی یا اجرای حکمی باشد که آن را باطل ساخته‌اند نمی‌توان آن را مسترد داشت. دین ممکن است به کسی غیر از طلبکار پرداخت شود یا اینکه اصولا پرداخت کننده مدیون نبوده باشد اینها همه از مواردی است که حکایت از ناروا بودن تادیه میکند .

البته آشکار است که وقتی سخن از فقدان دین به میان می آید منظور ما موجودیت آن در بین گیرنده و پرداخت کننده است که با توجه به جوانب هر گونه تعهدی در سه شکل پیشین نمود پیدا می‌‌یابد. به غیر از این دسته ای از حقوقدانان با احصای مصادیق پرداخت ناروا از حکم کلی پرهیز کرده‌اند به این ترتیب آنچه را که دیگران به صورت تمثیل موارد ایفای ناروا ذکر می کنند اینان از موارد آن قلمداد کرده‌اند.

برای نمونه از مصادیق ایفاء ناروا می‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

۱ -دین ناموجود
۲- دینی که تاکنون نا موجود است یعنی پرداخت کننده پیشاپیش به تادیه دین اقدام کرده است.
۳- دینی که ساقط شده است اما پرداخت کننده مجدد به پرداخت آن اقدام می کند

۴ دین باطل که قانون گذار آن را مردود می داند و آن را اعلام می‌کند این بطلان حالت قهقرایی دارد یعنی چنین قلمداد می شود که اصلاً دینی نبوده است.
۵ موردی که بیش از اندازه اقدام به پرداخت شود که در این مورد افزوده پرداخت نارواست
۶ عدم مدیونیت پرداخت کننده .

 

پرداخت ناروا | وکیل حقوقی | موسسه حقوقی

 

در حقوق ما نیز با توجه به اینکه تهاتر قهری است و به اراده طرفین مشروط نمی شود (ماده ۲۹۵ قانون مدنی ) اگر دین کمتر از مال تادیه شده باشد افزون بر آن ایفای ناروا و اگر کمتر باشد مابقی دین بر عهده خواهد ماند که باید تادیه گردد.

 

پرداخت ناروا | وکیل حقوقی | موسسه حقوقی

البته حکم بالا در موردی است شرایط تهاتر رعایت گردد و در هر حال هیچگاه امتیازاتی را که قانون به نفع اشخاص ذی حق رسمیت داده است نمی توان از آنان باز ستاند بنابراین اگر فرض شود که پرداخت از سوی کسی صورت گرفته است که واقعا مدیون بوده است و دین را به بستان کاران مشروع پرداخت کند که نسبت به بستانکاران دیگر رجحان داده شده‌اند موظف است که برای بار دوم اقدام به تادیه کند.

 

برای گرفتن وکیل حقوقی مجرب همین الان با موسسه حقوقی حامی تماس بگیرید.

 

هیچ دعوای استردادی در این صورت نمیتوان علیه کسانی مطرح ساخت که از ایشان استمالت شده است مسئله در مورد ای نیز که بر اساس انتقال یا مزایده اجباری اموال که قیمت مشخص دارند مطابق با یک نمایندگی قراردادی یا ترتیب ثبت نام از بستانکاران به طلبکاران چیزی پرداخت شود به همین ترتیب است یعنی اینکه هیچ دعوای استردادی علیه این دسته از گیرندگان مطرح نمی تواند شد هر چند که مدیون موظف باشد تا دیگر باره دین داین وارد شده را مورد توجه قرار دهد.

 

در موردی هم که گیرنده مال رهنی مجبور بحث کرن می گردد نمی تواند علیه مرتهن طرح دعوا نماید. هر چند که فروش مال متعاقب دعوای فروشنده پیشین انحلال یافته اعلام شده باشد.

 

در صورت سوال در مورد این مطلب یا هر گونه اطلاعات و یا وکیل حقوقی با ما در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما