کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

خانه > دعاوی حقوقی  > امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار :

   اگر طلبکار یا نماینده طلبکار ، از گرفتن طلب خوداری نمود ، بدهکار باید ، آن را به حاکم پرداخت نماید و از تاریخ پرداخت به حاکم نه تنها از پرداخت بدهی بری خواهد شد ، بلکه اگر خسارتی نیز به موضوع طلب وارد آید ، مسئولیتی متوجه بدهکار نخواهد بود .

   بعنوان مثال ، چنانچه موجر در پایان موعد قرارداد اجاره حاضر به تحویل خانه ی مورد اجاره از مستاجر نباشد ، مستاجر باید با تسلیم خانه به حاکم که در فرض ما شورای حل اختلاف می باشد ، به تعهد قانونی خود عمل نماید وگرنه فرض بر این است ،ة که به تعهد خود مبنی بر تسلیم مورد اجاره در پایان موعد ، عمل ننموده است . و ضامن خساراتی ست که از این رهگذر بر موجر و.ارد خواهد شد . ( خسارات تاخیر تادیه )

 

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

ج ۲ : بر این قاعده که گفتیم ۳ استناد وجود دارد :

۱ – به موجب م ۴۱۰ ق . ت اگر ضامن ، مبلغی را که بدهکار است ، بخواهد به مضمون له بپردازد ولی مضمون له از قبول آن خوداری می کند ، یا اگر طلبی که مضمون له داشته با وثیقه باشد .و مضمون له حاضر نباشد با وجود دریافت طلب از ضامن وثیقه را به ضامن بدهد ، ضامن فورا به خودی خود بری خواهد شد و نیازی به تسلیم مبلغ طلب به حاکم وجود ندارد ( اصل سرعت در خسارت )

 

در صورت نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید.

 

۲ – بر اساس ماده م ۶ ق . روابط موجر و مستاجر می توان اجاره بها را یا به شخص موجر یا نماینده او صندوق ثبت ، و بانکی که از طرف سازمان ثبت تعیین می شود بسپارد و همگی آنها در عرض یکدیگر می باشند . ( ح ۴ )

 

امتناع از قبول پرداخت توسط طلبکار

 

۳ – طبق م ۷۴۷ ق .م که در مبحث عقد کفالت می باشد شخصی که کفیل و یا متعهد است در مقابل مکفول له تعهد می نماید که مکفول را که به مکفول له بدهکار می باشد به شخص مکفول له ، تسلیم بدنی نماید ( خودش راتحویل دهد ) کفالت در فرض این ماده اگر کفیل مکفول را نزد مکفول له حاضر نمود ، و مکفول له از تحویل او خوداری کرد ، کفیل به ۲ شکل از تعهدی که بر دوش داشته ، بری خواهد شد .

نخست آنکه مکفول را نزد حاکم حاضر نماید . ( م ۲۷۳ )

دوم آنکه شاهدانی حاضر نماید که او مکفول را حاضر نمود ، ولی مکفول له از تحویل او خوداری می کرد .

 

نویسنده : کارشناس حقوقی ، لیلا عبادی

 

برگرفته از مجموعه مقالات تیم وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد لطفا در صورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به مشاوره حقوقی با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما