کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

قبض انبار

خانه > دعاوی حقوقی  > قبض انبار

قبض انبار

قبض انبار | قبض انبار در قانون تجارت | تفاوت قبض انبار و سفته

قبض انبار ، تفاوت قبض انبار با سفته

قبض انبار سندی است مشابه سفته که با امضای آن, بازرگان تعهد می‌کند مبلغی را در سررسید معین به دارنده بپردازند.تفاوت این سند با سفته در آن است که با امضای قبض انبار متعهد به دارنده حق می‌دهد در صورت عدم پرداخت به موقع مبلغ مندرج در آن کالاهای موضوع سند را در که در انبار عمومی یا نزد خود تاجر هستند.

 

از طریق ثبت محل به نفع خود بفروشد و حاصل آن طلب خود را دریافت کنند در واقع قبض انبار وسیله ایجاد وثیقه به نفع دارنده سند است و برای اخذ وام توسط صاحب کالا به کار می رود در قبضهای انبار , قبض رسید و بیانگر مالکیت و سپردن کالا در انبارهای عمومی است و برگ وثیقه بعد از ظهر نویسی به نفع وام دهنده, دلیل وثیقه بودن کالا محسوب می شود.

آنچه موضوع بحث ماست , همین برگ وثیقه است که به سفته شباهت دارد با این تفاوت که کالاهای موضوع قبض رسید ,وثیقه پرداخت دین مندرج در قبض است بنابراین در تنظیم برگ وثیقه باید ارزش کالا در نظر گرفته شود تا وثیقه کافی باشد در گذشته تعیین قیمت کالا هنگام تحویل به انبار ضروری بود ولی در حال حاضر ارزش اظهار شده کالا در موقع تحویل کفایت می کند .

 

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با ما در تماس باشید.

از آنجا که برگ وثیقه در مورد کالاهای صادر می‌شود که در بورس کالا نرخ روزانه دارند تعیین ارزش آنها مشکل چندانی ایجاد نمی کند کافی است که نرخ قبلی کالا در بازار معین باشد تا بتوان ارزش فعلی آن را معین کرد.

پرداخت قبض انبار

برگ وثیقه متضمن موعدی است که با رسیدن آن مبلغ مندرج در برگ باید پرداخت شود اما دارنده قبل یعنی مالک کالا می تواند تمامی مبلغ مذکور را در ظهر برگ وثیقه را قبل از انقضای سررسید وام پرداخت و عندالاقتضا در صندوق انبار عمومی تودیع و کالاهای خود را مسترد دارد وجود صندوق انبار عمومی باعث می‌شود که پرداخت مبلغ مندرج در قبض انبار آسان شود و در نتیجه مالک کالا بتواند با پرداخت مبلغ مزبور کالا را آزاد کند و آن را به فروش برساند.

مانند سفته ظهر نویسان به برگ وثیقه در مقابل دارنده آن مسئولیت تضامنی دارند هر گاه حاصل فروش کالا برای پرداخت طلب دارنده وثیقه کافی نباشد دارنده برگ وثیقه می تواند نسبت به بقیه طلب خود به هر یک از ظهرنویسان قبلی مراجعه کند.
چنانچه اولین ظهرنویس در دفتر انبار به ثبت رسیده باشد.

دارنده برگ وثیقه می تواند ۱۰ روز پس از انقضای موعد مذکور در برگ وثیقه برای وصول طلب خود فروش مال فروش کالای مورد وثیقه را از محل ثبت محل درخواست کند در این صورت ثبت محل به فوریت موضوع را به انبار عمومی اعلام کرده اقدامات اجرایی را بر طبق مقررات مربوطه به اجرای اسناد لازم الاجرا انجام خواهد داد.

چنانچه بدهکار در ظرف یک ماه پس از تاریخ ابلاغ اجرایی بدهی خود را نپردازد به فروش مورد وثیقه از طریق حراج اقدام خواهد شد چنانچه دارنده برگ وثیقه در ظرف یک ماه از تاریخ سررسید تقاضای اجرا نکند حق مراجعه به ظهر نویسان قبلی نسبت به بقیه طلب موضوع ماده ۸ این قانون ساقط خواهد شد.

مفهوم عبارت آخرین است که دارنده برگه وسیله در صورت عدم تقاضای اجرایی ظرف یک ماه از تاریخ سررسید فقط حق دریافت مبلغ حاصل از فروش کالای موجود در انبار عمومی را خواهد داشت بنابراین در عمل پس از گذشت یک ماه از تاریخ سررسید در صورت عدم تقاضای اجراییه ظهر نویسان هیچگونه وجه پرداخت نخواهد کرد.

 

در صورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس با ما